GDPR
Den 25 maj i år börjar en ny EU-förordning gälla: GDPR (General Data Protection Regulation) vilken ersätter den tidigare svenska Personuppgiftslagen (PUL).

Den nya lagen syftar till att skydda individen på näten och reglera hur företag får hantera dennes personuppgifter i marknadsföringssyfte. För dig kommer det inte att vara så stor skillnad, men kraven på hur vi företag får behandla personuppgifter skärps.

Integritet och säkert...
Vi hanterar alla personuppgifter med integritet och lämnar aldrig ut dem till tredjepart. Beroende på i vilken kanal du kom i kontakt med oss kan vi ha samlat in olika person-uppgifter. Utöver de uppgifter du själv angett kan vi ha samlat in företagstillhörighet och eventuellt intresse i vårt erbjudande.

Integritetspolicy OxyG AB arbetar för att säkerställa att din integritet skyddas vid användning av våra tjänster. Vi har därför en policy som fastställer hur dina personuppgifter ska behandlas och skyddas. Denna integritetspolicy gäller OxyG ABs kunder. Är du anställd OxyG AB finner du information kring hur vi hanterar dina personuppgifter i vår dokumentbas. Vem ansvarar för dina personuppgifter? OxyG AB, är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas inom bolaget, samt av våra biträden. Var lagras dina personuppgifter? De uppgifter som vi behandlar om dig lagras inom Europeiska Unionen. All behandling av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning. Vad för slags personuppgifter samlar vi in? Vi samlar in personuppgifter som behövs för att utföra vårt uppdrag hos våra kunder. De personuppgifter som vi behandlar är framförallt kontaktinformation såsom namn, telefonnummer och adress. Hur använder vi dina personuppgifter? Vi använder dina personuppgifter i följande ändamål: • För att bearbeta våra kunders beställningar. • För att skicka dig aviseringar om leveransstatus. • För att kontakta dig vid eventuella problem med leveransen av dina varor, eller för att säkerställa vårt garantiåtagande. • För att besvara dina frågor. • För att skicka dig enkäter som ger dig möjlighet att påverka vår service och kvalitet. • För att skicka löpande information eller erbjudande och reklam. Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter. Vilka är dina rättigheter? Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter i de fall det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas.

Köpvillkor

Beställningar

Beställningarna skickas ut 2-3 bankdagar efter betalning kommit OxyG AB tillhanda.

Priser

Alla priser i webshopen anges i svenska kronor inklusive moms. Det är alltid priset i webshopen som är det gällande och detta kan ändras utan föregående varning.
Normalt finns alla produkter du kan beställa från oss för omgående leverans. Om det vid något tillfälle uppstått ett fel i vårt lagersaldo som gör att vi inte kan skicka ut varan direkt så kommer vi att kontakta dig så att vi gemensamt kan hitta en bra lösning.

Kortbetalning / Direktbetalning via Payson (avgift: 0kr)

Vi accepterar Visa och Mastercard och det går att direktbetala via SEB, Handelsbanken, Swedbank och Nordea. Detta betalningsalternativ sker i samarbete med Payson som du automatiskt skickas till när du väljer detta betalsätt. Efter att din betalning har godkänts hos Payson skickas du tillbaka till OxyG AB och din order är sparad i vårt system. Ditt kreditkortsnummer sparas inte hos OxyG AB och säkerheten för transaktionen hanteras hos Payson.

Leveranstid och leveranssätt

Vi använder oss av DHL för att skicka ut leveranser, ni ser i kassan vilken leverantör som er beställning kommer att skickas med. Leveranstiden är ca 1-4 dagar beroende på var ni bor. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på speditören.

Fraktkostnad

Fraktkostnad inom Sverige är 69 kr (inkl. emballage). Fraktfritt för beställningar från 500 kronor i värde.

Ej uthämtade paket

För ej uthämtade paket debiteras en avgift på 295 kronor inkl moms för hantering och returfrakt.

Transportskada

Om ditt paket är skadat när det hämtas ut ska skadan anmälas direkt på plats hos ombudet. Kontakta sedan OxyG AB och förklara vad som hänt med ditt paket.

Reklamation och returrätt

Vi vill att du ska vara helt nöjd med våra produkter. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd vill vi gärna att du först meddelar oss detta via e-post och därefter returnerar produkten. Bifoga alltid namn, adress, telefonnummer och/eller e-postadress samt kontonummer för återbetalning.Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden. Du kan inte låta paketet gå i retur på vår bekostnad, i sådana fall debiterar vi 295 kr inkl moms för returfrakten precis som när man inte hämtar ut sitt paket.

Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir OxyG AB egendom till dess full betalning erlagts.

Personuppgiftslagen

OxyG AB sprider aldrig dina personuppgifter till tredje part men kan använda dem för att skicka reklam för vår egen butik eller någon av de butiker som ingår i vårt företag. Du som kund har alltid rätt att avböja sådana utskick och att bli borttagen från vår databas.

Tvist

Vid eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför OxyG AB kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att OxyG AB befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal. Vi reserverar oss för eventuella fel i text, bilder och priser.